Blogda Aramak İstedikleriniz

12 Ekim 2015 Pazartesi

Bir Hipster Sorunsalı

Şöyle bir Karaköy sokkaklarında yürüyelim. Burada da bi hipster akımı sürmüş gidiyor. (Gerçi evet bizim hipsterler nerede yaşıyor diyorsanız ana damarı Karaköy veya Cihangir diyebiliriz). Pek tabi bu  dövmeli sakallı gençlerimizin akımı ilk  Karaköy sokaklarından çıkmamıştır diye düşünerek araştırdığımızda  40 lı yıllarda Brooklyn'in Williamsburg mahallesinden türediklerini öğrenmiş oluyoruz. Oradan sanırım tüm dünyaya sonrasında ülkemize kadar yayılmış :)

  "Hipster ; bu terim ilk olarak jazz çağı denilen 1930 ve 1940 'larda kullanılmış ve büyüyen bir camiaya işaret etmede kullanılmış.  Bu dönemdeki Hipster'ler genelde takip ettikleri çoğu siyahi ırktan olan jazz müzisyenlerinin yaşam tarzlarını taklit eden orta sınıf beyaz çocuklardan oluşuyormuş . "
Kaynak: http://www.sorsana.co/414/hipster-ne-demek#ixzz3oLtXA6Rg 


Efem bunlar ne içer ,ne yer, ne giyer, nasıl takılır bu arkadaşlar.



 Stillleri dışarıdan bakınca bizi sizi ürpertebilir , yani böyle marjinal bir şeydir bunlar. Vintage takılır ellerinden kahve eksik olmaz. Bir de plak tutkunudurlar. Koleksiyonları vardır. Tabi gerçek bir hipster ise. Yada böyle takılıyorlarsa gerçek bir hipster 'dir bunlar. Yeni kavramını pek bilmezler genelde eskici takılırlar. Tabi biraz da durumları iyidir. Kolay değil bir vintage parçalara sahip olmak, pahalı gözlükleri takıp hayatlarını cafe köşelerinde geçirip pahalı kahveler içmek. Sorsanız "Alt kültür " dedikleri şeymiş . Bu da Amerika 'dan çıkma birşey ya.
Birde ilişkilerde fiziksel olarak , günümüzün popüler kültürü dışında,  Erkeklerin; erkek dediğin kaslı olur algısından uzak  kız gibi zayıf olanlar tercih edilirmiş, Kızlarda ise çakma sarışınlar, doğal olmayan bronz tenler hoşlaşılmazmış. doğal ve beyaz bir ten makbulmüş.  Yani anca bir hipster bir hipsterle beraber olabilir:)

Bir de bunların nedir bu sakallarla alıp veremediği 


 


Tarzlarının, evet ben bir hipster'im imzası gibi bir şey olsa gerek,







Aslında bakıldığında eskinin hippi gençliğini şimdi hipster' lerin aldığı bir akım gibi. 
benzerlikleri var.  İkisi de kendilerine özgün tarzlar Sadece Hipsterler biraz daha sosyal yaşıyorlar hayatlarını. daha ele gelir gibi. Imm daha az salaş daha normal diyelim :)

Peki bu Hipster'ler ne giyer??

Oduncu gömlekler, (özellikle tüm düğmeler başa kadar iliklenecek) , dar paça pantolonlar  tabi paçalar 2 cm kıvrılacak. Pantolon askısı , en önemlisi gözünüz bozuk olmasa bile süs niyetine takılan kemik çerçeveli büyük gözlükler ve papyonlar stilin olmazsa olmazları diyebiliriz.  
Bez çantaları vardır. Birçok eşyaları bit pazarından alınma veya ananesi babaannesinden kalmadır.
Nitekim renkli giyinirler.






Hipster Gençlik 












 

 




 


 

 Neyse ki bu hipster akımının yerini Yuppıe tarzı almıştır. Artık sokaklarda hipster'lere daha az rastlayacağız gibi.