Blogda Aramak İstedikleriniz

20 Nisan 2015 Pazartesi

GRUNGE STYLE


Bugün ki stilimiz biraz grunge biraz college olsun.



Peki nedir bu Grunge akımı ?

Grunge (bazen Seattle Sound olarak da adlandırılır) 1980’lerin ortasında Amerika'nın Washington eyaletinde çoğunlukla da  Seattle bölgesinde  alternatif rockın bir alt türü olarak ortaya çıkmıştır. İlk grunge oluşumları Seattlelı bağımsız plak şirketi Sup Pop etrafında şekilenmiştir, 1990'lı yılların başında da popülaritesi hızla artarak, Californiya ve birçok Amerikan eyaletine yayılarak daha çok hayran kitlesi toplamış ve büyük plak şirketlerinin ilgisini çekmiştir.
Hardcore punk ve heavy metal den büyük ölçüde esinlenen grunge distorsiyon heavy metal vari gitar rifleri, öfke dolu şarkı sözleri,  hırıltılı vokalleri ile özdeştirilir. Grunge yapı ve estetik olarak diğer rock türlerinin daha sadeleşmiş bir halidir. Çoğu grunge müzisyeni dağınık saçları ve günlük sade kıyafet tarzları ile dikkat çeker.
Vikipedi



Grunge ' ı stilize edersek  rockın Alternatif , hard , biraz punk, daha çok grunge gibi müzik türlerinden esinlenilerek oluşan , Sokkakta genelde rockçıların yansıttığı bir tarzdır.  Biraz bohem salaş bir tarzı vardır. Ayrıca müzik ile yine bağdaştırdığımızda nasıl ki rockın da kendi içinde daha hard ı veya alternatifi olduğu gibi giyimde de grunge stilinin , kendi içinde daha sadeleşmiş veya daha sert halini görebilirsiniz.


Yırtık jean, kareli gömlekler grunge stilinin ana kombinleri









 
- Kargo ceketler
- Converse ler
- Kareli Gömlekler
- Ripped Jean ler
- Eskitilmiş T-shırt ler
- Kısa yırtık şortlar


Son olarak Grunge deyince akla gelen ve bu akımın ana rotasyonlarından biri olan Nirvana  'nın  1991 yılında çıkardığı ve bu albümden başarı sağladığı  "Nevermind "albümüdür

Nirvana - Nevermind

Nirvana yı her dinlediğimde aklıma Kurt Cobain 'in ölüm hikayesi gelir.
Sanırım bu durum yaptığı müzik gibi de hayranlarına bıraktığı sert bir anı olduğuydu.